WSET vinkurs nivå 2 (start 30 april)

Jarles vinskole har fått status som APP (Approved Programme Provider) for Wines and Spirit Education Trust (WSET) i London. Dette er en verdensomfattende vinutdannelse med APP i 70 forskjellige land verden over.

Det andre kursnivået (WSET#2) er en dyp introduksjon til vinens verden og språk med avsluttende eksamen og diplom.

Det intensive kurset, WSET#2, består av 16 timer teoriundervisning over fem kvelder. Det skal gi deltakerne en dyp introduksjon til de viktigste vinområdene, druesorter, vinifikasjonsmetoder og vinstiler. I tillegg får deltakerne en innføring i hvordan mat og vin kan best kombineres, sammen med prøvesmaking av rundt 50 ulike viner. Kurset har og som formål å lære hver deltaker å smake og analysere vin på en profesjonell måte.

WSET#2 avsluttes med en eksamen på 50 spørsmål hvor det gjelder å plukke det rette svaret. Eksamen godkjennes av WSET i London, og det kreves 55% korrekte svar for å bestå og få sertifikat.

Kurset passer både for nybegynnere og for mennesker som jobber med vin. Å bestå eksamen krever dedikasjon og interesse for emnet, så kursdeltakerne bør regne med å bruke rundt 20 timer til selvstudium.

Kurset vil gå på tirsdager fra klokken 1700 – 2100.

Dette kurset vil gå i  april til juni 2019 med start 30 april.

30 april, 14 mai, 21 mai, 28 mai, 4 juni og eksamen 18 juni.

Jarles Vinskole gjør undervisningsmaterialet tilgjengelig ved betaling av kursavgift. Kursmateriale og eksamen foreligger på engelsk, men undervisningen foregår på norsk. Forelesere er Knut Espen Misje og Jarle Madsen.

Påmelding er bindende og må skje innen 12 april. Påmeldingsgebyret på 1000 kr vil bli trukket fra på den endelige regningen som må betales før kurset begynner. Pris per deltaker er ca 9500 kroner inkludert vin, materialer, eksamensavgift og diplom. Hvert kurs har en øvre grense på 20 deltakere og forutsetter et minimum av 10 deltakere for å gå i gang.

Kurset vil bli avholdt i våre lokaler i St.13, i Stavanger sentrum.

WSET er en verdensomfattende vinskole med kurs helt opp til Diplomnivå (nødvendig for å kunne ta Master). Jarles Vinskole er godkjent (APP) skole for undervisning i nivå 1 og 2. Vi håper å bli godkjent for WSET nivå 3 i løpet av 2019.

For henvendelser send e-post til jarle@passionforwine.no eller på telefon 91527466